Zelfzorg:  coaching met rebalancingtechnieken


Zelfzorg is een individuele begeleiding die  erop gericht is dichter bij je essentie te komen door steeds meer te ontdekken en te herontdekken van jezelf middels lichaamswerk en zelfonderzoek.

 

Loop je in het dagelijks leven aan tegen onverwerkte  emoties, teleurstellingen, terugkerende fenomenen waar je niks aan hebt maar die je wel in de weg zitten, dan kan het de moeite waard zijn, ze te onderzoeken.(*) Alles wat je doet en hebt gedaan, heeft ooit zin gehad. Zonder oordeel kijken naar jezelf, is helend en verzachtend. Er onstaat ruimte voor transformatie van oude - niet geleefde- gevoelens en je leert er nu voor jezelf te zijn. Dat is de opening naar jouw ware zelf, dat is zorgen voor jezelf, dat is zelfzorg.

Het is een coachende begeleiding, waarbij het lichaam als 'ingang' wordt beschouwd voor het onderzoek van het 'ongemak'. Het kan een aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. (fysiotherapie, praktijkondersteuner, psycholoog). Het is geen therapie, de basis is de Rebalancing opleiding.

Er wordt naast lichaamswerk en zelfonderzoek ook gebruik gemaakt van meditatie en ademhalingstechnieken. (indien nodig)

 

 (*) denk ook aan blokkades, ideeen of overtuigingen van vroeger over jezelf of van anderen, fysieke en of depressie achtige klachten, niet lekker in je vel zitten, burn out