Inhoud begeleiding Stevig ouderschap en zelfzorg:

 

Stevig ouderschap:

De frequentie en inhoud van de begeleiding wordt afgestemd op de individuele behoeften van de ouders.

  • Gemiddeld: 5-8 keer voor en 1-2 keer na de geboorte
  • Start bij 20-24 weken (een enkele keer ook later)
  • Duur: 60 minuten per keer

In de verschillende sessies leren we een liefdevol contact op te bouwen  met het kindje, begeleid ik jullie in het gevoelsmatig afstemmen op elkaar, letten we op hoe het kindje gedragen kan worden in de schoot, kijken we naar hoe je omgaat met pijn en welke rol de partner hierbij kan spelen, we zoomen in op hoe je aanwezig kunt zijn bij je kindje bij zijn/ haar geboorte en waar de partner kan bijstaan tijdens en na de geboorte van jullie kind. 

Omdat de begeleiding bedoeld is voor individuele stellen, is er veel rust en aandacht. Ook voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
De zwangere zal aangeraakt worden aan het deels ontklede lichaam. Zij bepaalt in hoeverre dat goed is voor haar.
 
                        
 
 
 
 

Zelfzorg

Een zelfzorgsessie is individueel, duurt 1,5uur en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De sessie  wordt begonnen met het inbrengen van 'het probleem' / iets dat speelt, een gevoel, emotie, ongemak of iets dergelijks. Dit gebeurt vaak zittend, op een stoel of safu. Met vragen en/of met lichaamswerk proberen we het probleem te ontvouwen. We zijn vooral aanwezig bij wat het nu voor je betekent en hoe je er anders mee om kunt gaan. Zelfinzicht, herkenning, erkennen, acceptatie en transformatie kunnen het gevolg zijn waardoor je dichter bij je essentie komt, je ware zelf.
 
Het lichaamswerk gebeurt wanneer de client(e) ligt op een tafel en het gaat het gemakkelijkst wanneer het lichaam deels ontkleed is (ondergoed aan). De client(e) bepaalt zelf in hoeverre voor hem/haar dat oke aanvoelt in overleg met mij.
 
Je kunt komen voor 1 sessie of een serie afspreken van 5 sessies.