Welkom op de website verloskunde, stevig ouderschap en zelfszorg.

Hierbij per 14-10-2020 de link naar mijn nieuwe website:

https://jeanettedelange4.wixsite.com/haptorebalancing

Hieronder geef ik een korte uitleg van deze 3 begrippen zodat je kunt lezen welke zorg ik  te bieden heb op jou en/ of jullie pad. Er wordt nog gewerkt aan de website dus er is regelmatig een update.

  

Verloskunde

Ik werk sinds 1993 als verloskundige en sinds 2000 in de Zaanstreek waar ik zelf ook geboren ben.

Ik werk 10 dagen (24 uursdiensten) in de maand bij Verloskundigen praktijk Assendelft en dat is een prachtige werkplek:  Er is veel tijd voor de cliente en haar partner en dat sluit volledig aan bij mijn manier van werken; Verloskunde op basis van haptonomie. 

Soms val ik ook in bij andere praktijken in de regio.

 

 

 

 

Stevig ouderschap (samen):

 De basis van stevig ouderschap is: voelend aanwezig zijn bij jezelf , de ander en het kind. De zwangerschapsbegeleiding die ik geef, is erop gericht om vanuit zelfvertrouwen elkaar bij te staan en samen het ouderschap aan te gaan.

Haptonomie is leidend in de sessies, het is de basis voor 'mens in balans zijn' (denken en voelen, als 2 kanten van een weegschaal , allebei even belangrijk)

 

 

Zelfzorg (individueel):  

Zorgen voor jezelf is in onze maatschappij best lastig. we worden geleefd door de snelheid van de maatschappij. Ieder mens heeft uiteindelijk behoefte aan vertragen, stil staan bij belangrijke gebeurtenissen in plaats van doorgaan.

In de zelfzorg sessies staan we stil bij JOU! Wat zit jou dwars?  Van welk terugkerend gedrag heb je last? Waarmee zit je jezelf in de weg of juist die ander? Welke onverklaarbare fysieke of emotionele klachten heb je waar je naar wilt kijken?  

 

De overlap van verloskunde, stevig ouderschap en zelfzorg:

In je lichaam is alles opgeslagen wat je hebt meegemaakt in je leven, óók van toen jij in de buik woonde. Ben je bereid naar je lichaam te luisteren en liefdevoller met jezelf om te gaan? Met rebalancingstechnieken , meditatie en zelfonderzoek, begeleid ik je door dit proces.

Hierdoor sta je steviger in het leven, als zwangere of als niet zwangere en zul je vanuit liefde omgaan met  jezelf en  met de mensen om je heen (en dus ook met het kind in de buik.) Ook partners van zwangeren kunnen sessies volgen.