Welkom op de website:

Verloskunde, stevig ouderschapzelfzorg

De link naar de nieuwe website is:

https://jeanettedelange4.wixsite.com/haptorebalancing

(of zet www.haptonomiezaanstad.nl in uw zoekbalk)

Wat ik doe beschrijf ik hieronder in een notendop.

  

Verloskunde

Sinds 1993 werk ik als verloskundige. Ik doe 10 x een 24 uursdienst in de maand bij Verloskundigen praktijk Assendelft en dat is een prachtige werkplek:  Er is veel tijd voor de cliente en haar partner en dat sluit volledig aan bij mijn manier van werken; Verloskunde op basis van haptonomie. Zie ook de website : www.verloskundigenassendelft.nl

 

 

Stevig ouderschap (samen):

De basis van de begeleiding stevig ouderschap is haptonomie: voelend aanwezig zijn bij jezelf, de ander en het kind. We leven in een 'denk'maatschappij waarbij het voelen op de achtergrond is geraakt en zelfs als zweverig wordt betiteld. Toch dient het zich iedere keer aan zolang het niet de aandacht krijgt die het nodig heeft. Angst, verdriet, boosheid, pijn, zijn gevoelens waar we liever voor weglopen. Maar weglopen voor de pijn tijdens de geboorte van jullie kindje, is geen optie. De partner kan een hele belangrijke rol spelen in het omgaan met pijn. Hiervoor krijgen jullie handvatten in de begeleiding zodat jullie je kindje in liefde kunnen verwelkomen.

 

Zelfzorg (individueel):  

Zorgen voor jezelf is in onze maatschappij best lastig. We worden geleefd door de snelheid van de maatschappij. Ieder mens heeft uiteindelijk behoefte aan vertragen, stil staan bij belangrijke gebeurtenissen in plaats van doorgaan. In de zelfzorg sessies staan we stil bij JOU! Wat zit jou dwars?  Van welk terugkerend gedrag heb je last? Waarmee zit je jezelf in de weg of juist die ander? Welke onverklaarbare fysieke of emotionele klachten heb je waar je naar wilt kijken?  

 

De overlap van verloskunde, stevig ouderschap en zelfzorg:

In je lichaam is alles opgeslagen wat je hebt meegemaakt in je leven, óók van toen jij in de buik woonde. Ben je bereid naar je lichaam te luisteren en liefdevoller met jezelf om te gaan? Met rebalancingstechnieken , meditatie en zelfonderzoek, begeleid ik je door dit proces. Hierdoor sta je steviger in het leven, als zwangere of als niet zwangere en zul je vanuit liefde omgaan met  jezelf en  met de mensen om je heen (en dus ook met het kind in de buik.) Ook partners van zwangeren kunnen sessies volgen.

 

Verwerken bevallingservaring (traumatisch of niet)

Wanneer jouw bevalling je nog steeds overvalt in de vorm van flashbacks, nachtmerries, losse beelden en /of je loopt nog rond met gevoelens van angst, verdriet, teleurstelling, boosheid rondom de bevalling en je wil om die reden 'nooit meer bevallen', dan nodig ik je uit voor één of meerdere gesprekken om samen het hele proces nog eens door te nemen van 'veilig naar veilig' zodat het je uiteindelijk je dagelijks leven niet meer beinvloed.